Bij Helmi’s Dental Care hechten wij heel veel waarde aan uw gezondheid en om kruisbesmetting te voorkomen werken wij uitsluitend volgens het wettelijke vastgestelde protocol van de Wet Infectie Preventie. Onlangs heeft de heer Rogier Becker, adviseur bij Dental Union en de gezondheidsinspectie, op ons verzoek een dag met ons meegelopen. Op een paar punten na is onze team goedgekeurd en wij zijn zeer trots op de prestatie van de team.

Maar wat gebeurt er allemaal om uw veiligheid te waarborgen?

Naast het gebruik van mondmaskers, handschoenen en bril van de behandelaars wordt al onze instrumenten en apparatuur gedesinfecteerd in een thermodesinfector en daarna gesterliseerd in een autoclaaf. Onze hoek en handstukken (waarmee wij boren) worden apart na elke patient gesterliseerd. Wij maken graag gebruik van wegwerp artikelen en de behandelkamers worden gedesinfecteerd na elke patient en aan het eind van de dag wordt de ruimtes door middel van een spray apparaat kiemvrij gemaakt. Onze behandelstoelen worden aan het begin van de dag en aan het eind van de dag doorgespoeld.

De behandelaars en assistentes worden regelmatig bijgestuurd door Michelle, ons praktijk manager. Zo bent u ook verzekerd van een veilige, schone omgeving om uw tanden te laten verzorgen.