Huisregels

De ervaring heeft geleerd dat wij onze zorgkwaliteit uitsluitend kunnen waarborgen als er sprake is van goede communicatie en onderling vertrouwen. In de praktijk wordt Nederlands en Engels gesproken. Wij nemen u graag als patiënt in onze praktijk op als u bereid bent aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Onze rekeningen worden verzorgd door Anders Medical Factoring. Hierdoor houden wij meer tijd over voor u, en weten we zeker dat de facturatie vlot en prettig afgehandeld wordt. In veel gevallen dient Anders Medical Factoring de factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar (dit heet clearing). Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt een deel van de rekening door de zorgverzekeraar vergoed. Het deel van de nota dat niet betaald wordt door de zorgverzekeraar wordt vervolgens aan u gefactureerd. De factuur van Anders Medical Factoring onvangt u per e-mail, of -indien gewenst- per post. Zorg er daarom voor dat wij de juiste gegevens van u hebben. Aan de balie kunt u een handig kaartje krijgen waarop u kunt aangeven of u uw factuur per e-mail of toch liever per post wilt ontvangen, en hierop kunt u al uw gegevens invullen. Als u de factuur per e-mail ontvangt kunt u gemakkelijk betalen door in te loggen op www.MijnAndersNota.nl en vervolgens te klikken op de link naar iDeal. Op deze website heeft u ook inzicht in al uw facturen. Heeft u een vraag over uw factuur? Op www.MijnAndersNota.nl vindt u een aantal veelgestelde vragen en informatie. Spreekt u liever een van onze medewerkers persoonlijk? Bel dan onze patiëntenlijn: 085-7606262 (lokaal tarief).
  • Afspraken die door u verzet of geannuleerd worden, dienen 48 uur van tevoren telefonisch doorgegeven te worden. Het niet tijdig annuleren van afspraken heeft tot gevolg dat wij een bedrag van € 45,- per geplande behandeling voor de gereserveerde kamer/stoel en personeelskosten in rekening brengen. De € 45,- schenken wij aan ‘Artsen Zonder Grenzen’ en het ‘Rode Kruis’. Deze zijn niet te declareren bij de verzekeraar.

Klachten

Mocht het een keer voorkomen dat u vindt dat wij u onjuist of onzorgvuldig informeerden of behandelden? Laat het ons weten. Vraag ons om een verhelderend gesprek. Wij kunnen dan nog eens uitleggen waarom iets op een bepaalde manier gedaan is. Uit ervaring weten we hoe gemakkelijk misverstanden kunnen ontstaan. Meestal is een goed gesprek voldoende om het probleem op te lossen. Zo kunnen we dan gezamenlijk zoeken naar een oplossing. Komt u samen met ons er niet uit, dan kunt u telefonisch advies inwinnen bij het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). Het TIP is opgericht door onze beroepsorganisatie, de ANT Levert ook dit geen bevredigende oplossing, dan kunt u gebruik maken van de ANT klachtenregeling waarbij wij zijn aangesloten. Daarbij zijn twee mogelijkheden, namelijk bemiddeling en formele klachtbehandeling, resulterend in een uitspraak. Alhoewel we hopen dat dit niet nodig zal zijn kunt u altijd het TIP bellen. Tandheelkundig Informatiepunt (TIP, voor patiëntinformatie)? Telefoon: 0900 – 20 25 012 (25 eurocent per minuut) De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van de beroepsvereniging ANT. Op al onze behandelingen geldt de algemene voorwaarden van ons beroepsgroep ANT. Een informatiefolder over ons klachtenregelement staat in het folderrek in de wachtkamer

Privacy Verklaring              

Privacyverklaring_tandartsen

Wij verwerken medische gegevens van onze patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u hebt. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u contact opnemen met Tandarts S.Helmi via Info@helmisdentalcare.com.